To change your logo go to the 'Page Master' under the 'Design' menu

Het zoeken buiten jezelf wordt een vinden in jezelf

logo2

Mindfulness

Iedereen heeft van tijd tot tijd te maken met stress, malende gedachten, vermoeidheid of problemen en klachten die niet direct opgelost kunnen worden. Herken je dit?

Soms ben je in gedachten bezig met iets anders dan waar je feitelijk mee bezig bent. Of je denkt vooruit als je naar iemand ander luistert zodat je hem/haar dus niet echt hoort. Je bent uít het moment. Je fantaseert over de toekomst, denkt aan het verleden, maar niet aan het nu. Veel dingen doe je op de automatische piloot.  Het put je uit, je bent doodmoe.

 

Mindfulness of Aandachttraining is geen therapie, maar meer een training in het aandachtig zijn, aanwezig zijn, van moment tot moment. Dat geeft rust in je hoofd. Vanuit die rust krijg je weer oog voor het plezier dat je in je leven kunt hebben en en  je zelfvertrouwen groeit: je bent in staat om met minder energie en stress betere resultaten te behalen.  

 

In deze Mindfulness training leer je technieken om je aandacht te richten zodat je meer in het hier-en-nu, in het leven zelf, aanwezig kan zijn. Mindfulness combineert theorie van de Westerse cognitieve gedragstherapie met oosterse meditatie en ademhalingstechnieken. Het omvat een gestructureerd 8-weeks programma van lichaamsbewustzijn en ademtechnieken afgewisseld met meditaties.

Effecten van mindfulness:

Jouw impact, veranderkracht en creativiteit nemen toe

Je werkt met meer focus aan je opdracht of taak

Je kunt beter luisteren en zien wat nodig is in een gegeven situatie

Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en ervaart je werk als zinvoller

Je persoonlijk leiderschap neemt toe

... 'to be mindful' betekent 'opmerkzaam zijn' of 'wakker zijn'. Het gaat niet alleen om het richten van je aandacht, maar ook om de intentie en de houding waarmee dat gebeurt – met een milde openheid voor wat er hier en nu is, zoals het is, wat het ook is. Een toestand waarin je gefocust, kalm en helder bent.

Wat is mindfulness:

mindfulness